Лятната къща/The Summer House

  • заглавие: Лятната къща/The Summer House
  • автор: Джени Хейл
  • страници: 272
  • жанр: романтина
  • издателска къща: „Хермес:
  • издадена: 2019
  • оценка: 4/5
  • дата: 10.08.2019

Кали и най-добрата й приятелка – Оливия, най-накрая решават да сбъднат общата си мечта – да купят вилата на плажа, която харесват от деца. Те влагат всичките си спестявания и много усилия, за да превърнат старата съборетина в красива къща за гости.

Отдадена на ремонта, Кали няма време за любов в живота си. Но сините очи и прелестната усмивка на местния красавец Люк са трудни за пренебрегване. Въпреки репутацията му на разглезен и повърхностен богаташ, този мъж може да се окаже всичко, за което Кали е мечтала.

Тъкмо когато щастието се подава зад ъгъла, двете приятелки намират стар дневник. Между кориците му те научават тайни, които имат силата да променят животи.

Дали Кали и Люк ще бъдат повлечени от бурята, която истината предизвиква, или любовта ще бъде техният заслон?

„Лятната къща“ е книга, която стопля сърцето и зарежда читателя с летни и прекрасни емоции. Много ми хареса главната героиня Кали, която е мила и добра и най-вече устремена към това да сбъдне мечтата си. За нея това е най-важното, а срещата ѝ с прекрасния и заможен мъж Люк променя всичките ѝ представи за лятото, а може би и за бъдещето като цяло. Това е една романтична история, която те зарежда с много позитивна енергия. Авторката е наблегнала само на романтиката във връзката им и това прави книгата много лека за четене и приятна. Също така е описала толкова добре всяко кътче от пейзажа, че наистина пренася читателя там, близо до красивия океан.

Тайната, която разкриват Оливия и Кали открива един нов свят за всички и въпреки че са поставени пред трудно решение, всичко се развива в крайна сметка добре. Героите бяха описани и развити доста добре и това направи книгата много лека за четене. Това е едно перфектно четиво за летните дни, които прекарвате покрай морето.

Също така ми харесаха самите връзки между героите. Между Оливия и нейната баба Гладис, както и връзката между Кали и майка ѝ. Авторката много умело е въвела и тази малка частица за бабата на Кали като постоянния ѝ вътрешен компас за живота.

„Кали беше безкрайно благодарна за присъствието на Гладис в живота си. Когато нейната баба почина, в живота й остана една празнина, която преди това бе изпълнена със стари истории и нежен смях. Баба й беше силата, около която се крепеше всичко в живота на Кали, а когато старицата почина, сякаш всичко се разпадна и семейството й се разпръсна, като всеки от тях пое в своя посока.“

Единственото нещо, което не ми допадна много беше това, че историята между Фредерик и Люк е много малко описана. Може би ми липсваше малко това. Очаквах по-голяма градация. Но все пак книгата е хубава и я препоръчвам на всички за тези горещи дни.

One thought on “Лятната къща/The Summer House

Add yours

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това: